Kozan Belediyesi’nden Çanakkale Zaferi Anısına Konferans

Kozan Belediyesi’nden Çanakkale Zaferi Anısına Konferans

Kozan Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında belediye sinemasında tarihçi – yazar Çetin Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi.

Kozan Belediye Sinemasında gerçekleşen programın sunuculuğunu Kozan Kent Konseyi yetkilisi Mehmet Karaoğlan yaptı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz’ün açılış konuşması ile başladı.

 

Çetin Öztürk, slayt gösterilerinin ardından gençlere hitaben yaptığı konuşmasında Çanakkale ruhunu, yaşanan zorlukları ve kazanılan zaferin Türk tarihi ve birliği için önemini  anlattı. Salonu dolduran öğrencilere nasihatlerde bulunan Öztürk, lise çağındaki gençlerin vatan ve bayrak uğruna 100 yıl önce Çanakkale’de destan yazdığını söyledi. Savaşın sona ermesinin ardından İngiliz ve Fransız komutanların Türklerden övgüyle bahsettiği vurgulayan Öztürk, gençlerin ecdadı iyi anlaması ve tarihi iyi okuması gerektiğini söyledi. Öztürk konuşmasında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptığı için Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’e de teşekkür etti.

 

Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz konuşmacı Çetin Öztürk’e günün anısına plaket, çiçek ve Kozan’a özgü kilim hediye etti.

 

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programın ardından, sinema salonunun önünde Kozan Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığının hazırladığı fotoğraf sergisi açıldı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün de ziyaret ettiği serginin ardından Çanakkale’deki kahramanların anısına hazırlatılan hoşaf ve ekmek, Ülkü Ocağı İlçe Başkanlığının standında ikram edildi.